Benzinle çalışan ilk araba!

Karl Benz, 1886 yılında benzinle çalışan ilk otomobili, yani Benz Patent-Motorwagen’i tüm dünyaya tanıtmıştır. Aslında bu icadın yaratıcısı Karl Benz’in eşi Bertha olarak düşünülebilir. Çünkü projeyi finanse eden isim Bertha Benz’dir.
Dizel motora sahip ilk otomobil!

Mercedes-Benz, 1936 yılında 250D olarak isimlendirilen modelini üretmiştir. 250D, dizel motora sahip olan ilk otomobil olarak tarihe geçmiştir.
Mercedes motorlarının geçtiği testler!

6.3 V8 ve 3 M-100 6.9 Mercedes motorlarının hepsi el yapımıyla üretilmekte ve saatler süren test aşamalarından geçirilmektedir.
Mercedes-Benz 500E

Bir Mercedes 500E modelini üretmenin tam 18 gün sürdüğünü ve bu modellerin her birinin el yapımı üretim olduğunu biliyor muydunuz?
Mercedes-Benz’in çalışma sistemi!

Mercedes-Benz, işçi olarak aldığı her 11 kişi için bir tane de denetleyici alıyor. Yani, bir Mercedes-Benz otomobili piyasaya sunulana kadar, sayısız denetimden geçiyor.
Mercedes-Benz üretiminde kullanılan yöntem!

Mercedes-Benz’in dayanıklı otomobilleri, 10.000 parçanın kaynakla birleştirilmesi sonucunda ortaya çıkıyor.
Mercedes-Benz’in koltuk konforu!

Mercedes-Benz modellerinin koltukları neden bu kadar rahat biliyor musunuz? Çünkü firma koltuk tasarımlarında ortopedi uzmanlarıyla çalışıyor. Doktorlar da bu koltukların sırt, böbrek ve diz eklem bölgelerini destekleyici koltuklar olmasını sağlıyor.
German Touring Car Masters şampiyonu!

Mercedes-Benz 1988 yılında German Touing Car Masters’e katılmış ve bu tarihten sonra yarış tarihi boyunca en çok kazanan otomobil markalarından biri olmuştur.
Mercedes SLS AMG

Mercedes SLS AMG modelinin tam 5.861 parçadan üretildiğini biliyor muydunuz?
Mercedes-Benz’in geniş iç mekanı!

Mercedes-Benz otomobillerinin iç mekanı ne kadar geniş biliyor musunuz? Şöyle ki, en küçük Mercedes-Benz modelinin iç mekanı, piyasadaki en büyük sedanlardan bile daha büyük!
Mercedes-Benz SLS AMG martı kanadı kapıları!

Mercedes-Benz’in SLS AMG’nin marti kanadı kapıları, yetişkin bir deniz kartalının kanatları ile eşdeğer olarak gösterilmektedir.
Mercedes-Benz’in yaşattığı müzik keyfi!

Mercedes-Benz S63 AMG’de kullanılan Bang&Olufsen Icepower ses sistemi, standart ev tipi ses sistemlerinden 20 kat daha güçlü.
Mercedes-Benz otomobillerinin boya süreci!

Her bir Mercedes-Benz modeli, yoğun bir boya işleminden geçiriliyor. İlk başta 52 tonluk astar boya aşamasından geçen araçların üzerine, daha sonra 4 kaplama yapılıyor. Her bir katın arasında el ile cilalama işlemi yapılıp, en sonunda araçlar tuza dayanıklı materyal ile kaplanıyor.
Mercedes-Benz burkulma bölgesi teknolojisi!

Mercedes, 1959 yılında tasarladığı Fintail modeliyle burkulma bölgesi teknolojisini kullanan ilk otomobil markası olmuştur. Bu sistem, kazalarda yaşanabilecek can kaybını büyük oranda azaltmaktadır.
Mercedes-Benz şok emici direksiyon

Mercedes-Benz tüm otomobillerinde darbe emici direksiyon kullanılmaktadır.
Mercedes-Benz temiz hava filtresi

Merceds-Benz’lerde kullanılan temiz hava filtresi, araç içinde sürekli temiz hava olmasını sağlamaktadır.
Mercedes AMG motorlarının felsefesi

Mercedes AMG’lerin motorlarının “bir adam, bir motor” felsefesine uygun olarak üretildiğini biliyor muydunuz? Bu motorların üzerinde, üretimi yapan teknisyenin imzası yer almaktadır.
Alman Milli Futbol Takımı sponsoru

Mercedes-Benz’in, Alman Milli Futbol Takımı’nın resmi sponsoru ve ulaşım sağlayıcısı olduğunu biliyor muydunuz?
“C’etait un rendez-vous” isimli filmin yıldızı Mercedes-Benz 450SEL!

1976 Fransız yapımı, “C’etait un rendez-vous” isimli kısa film yıldızının, Mercedes-Benz 450SEL 6.9 olduğunu biliyor muydunuz? Ancak filmde kullanılan araç Mercedes olsa da yönetmen Mercedes’in değil de bir Lamborghini’nin motor sesini kullanmayı tercih etmiştir.
Papa’nın kullandığı araç (Papamobil)

Papa için özel olarak tasarlanan Mercedes-Benz, Mercedes W163’ten uyarlanmıştır. Kurşun geçirmez camları olan bu araçta, Papa için özel olarak tasarlanmış hidrolik bir asansör bulunmaktadır.
Mercedes-Benz Müze’si

Stuttgart’ta açılan müze, Mercedes’in geçmişten günümüze birçok otomobilini barındırıyor. 2006 tarihinde açılan müzeyi 2007 yılında tam 860.00 kişi ziyaret etmiştir.
Mercedes-Benz’in logosu

Mercedes-Benz’in üç köşeli yıldızını, 4 köşeli olarak düşünebiliyor musunuz? Elbette hayır! Ancak logo ilk başta dört köşeli yıldız olarak düşünülmüştü. Şöyle ki bu üç köşenin havada, suda ve karada evrenselliği temsil ettiğini biliyoruz. Bu yıldıza neredeyse bir tanede “uzayda” köşesi eklenecekmiş.
Mercedes bisikletler!

Firmanın 1920’li yıllarda, Daimler-Benz olarak bilindiği dönemlerde, bisiklet üretimi yaptığını duymuş muydunuz? Evet, Henry Ford’un Model T ile piyasaya girmesi ve 1. Dünya Savaşı’nın yaratmış olduğu ekonomik sıkıntılar, Alman otomobil endüstrisini epey etkilemiş. Bu zor zamanları atlatabilmek için, Daimler ürün çeşitliliği yaratmak için bisiklet üretimi yapmıştır. Sonuçta, firma 1923 yılında Mercedes adı altında bisiklet üretmiş, ayrıca daktilo üretimi yapmaya kalkışsa da daha sonra bu fikirden dönülmüştür.
Mercedes’in yarış arabaları!

1960’lı yıllardan önce İtalyan yarış arabalarının kırmızı, Alman arabalarınınsa beyaz renkte olduğunu biliyoruz. Peki, Alman yarış arabalarının daha sonraki yıllarda neden gümüş renginde olduğunu biliyor musunuz? Bunun için yapılan açıklamayı şu şekilde özetleyebiliriz. Mercedes, 1934 yılında Nürburgring’de yapılan yarışa katılacakken, mühendisler W25 yarış arabasının yönetmeliğe göre 1 kilo ağır olduğunu söylemişler. Bunun üzerine firma, W25’in üzerindeki beyaz boya tabakasını kaldırmış ve araç alüminyum gövdesiyle yani gümüş rengi ile kalmıştır. W25’in yarışı 1. olarak bitirmesinin üzerine, tıpkı Mercedes gibi diğer Alman otomobilleri de metalik gümüş renkli yarış arabaları üretmeye başlamışlardır.
Mercedes-Benz hayranı Adolf Hitler

W25’ler hakkındaki bir diğer gerçekse, Adolf Hitler’in bu aracı tamamen finanse ettiğidir. Buna ek olarak, Adolf Hitler Mercedes-Benz’in yanı sıra şu anda Audi olarak bilinen Auto Union’u da desteklemiştir. Ayrıca, Hitler’in resmi aracının kurşun geçirmez ön camı olan Mercedes-Benz 770 olduğunu da ekleyebiliriz.
Dünyanın ilk otonom aracı!

Evet, son zamanlarda otonom araçlarda yapılan gelişmeleri ve birçok firmanın bu özellikte otomobil ürettiğini biliyoruz. Ancak Mercedes-Benz bu konuda da alanının öncüsü olmuştur. Çünkü Mercedes-Benz, 1995 yılında Avrupa Birliği’nden aldığı fon sayesinde, otonom bir S-Class tasarımına imza atmıştır.
Mercedes ve Swatch’un işbirliği!

1980’li yıllara damgasını vuran saat üreticisi Swatch’u hepimiz biliyoruz. Swatch, tıpkı saatleri gibi çok fonksiyonlu ve kişiselleştirilebilir bir otomobil üretmeye karar verdiğinde, Mercedes ile 1994 yılında bir anlaşma yapmış. Sonuçta, Smart olarak bilinen otomobil modelleri tasarlanmış. Smart şu anda Mercedes’in alt kuruluşlarından biri olarak üretim yapmaktadır.
Otomobil endüstrisinin beşiği!

Eğer Mezopotamya medeniyetlerin beşiği olarak tanımlanabiliyorsa, Stuttgart Almanya da otomobil endüstrisinin beşiği olarak tanımlanabilir. Stuttgart, en eski ve en büyük fabrikası sayesinde, Benztown takma adını almıştır.
Mercedes-Benz üretimi uzay gemisi!

Markanın logosunda olması planlanan dördüncü köşenin uzayı ifade ettiğini hatırlıyorsunuz, değil mi? İşte bu Mercedes-Benz 2001 SEL Limited Edition isimli uzay gemisi ile neredeyse hayata geçiriliyormuş, diyebiliriz. Tabi, bunun yalnızca Spaceballs isimli film için tasarlanmış bir uzay aracı olduğunu da ekleyelim.
AMG hakkındaki bu gerçeği biliyor musunuz?

Firmanın tuning bölümü olan AMG’nin, bir zamanlar bağımsız bir şirket olduğunu biliyor muydunuz? Evet, şu an tamamen Mercedes’e ait olan alt kuruluş, eski Mercedes mühendisleri Hans Werner Aufrecht ve Erhard Melcher tarafından 1967’de kurulmuş. Mercedes’leri o zamanın BMW’leri, Porsche’leri kadar hızlı yapma işine girişen AMG, 1999 yılında firmanın bünyesine eklenmiştir.